Beszélgessünk!

Ha kérdésed van, tanácsot szertnél kérni, vagy csak egyszerűen üzenni szeretnél, itt megteheted!

Nyiss új témát, vagy szólj hozzá a meglévőekhez!

Beszélgessünk!

Zsolt | 2018.05.30

Kedves Szilvi!
Hobbi maratonista vagyok, a Keys beszámoló kapcsán jutott eszembe a kérdés. A meleg időben futott versenyeket (28-30C fok )elég jól meg tudom szenvedni, ott mindíg görcsös a vége. Még friss az élmény , hétvégén volt. 60-70gr szénhidrátot fogyasztok óránként ( sponser gel ), 1-2 sókapszulával(biotech). Az írásban olvastam az 1000mg sót (500mg Na talán )óránként . 3:43 -as futásom alatt összeadva a gélből és kapszulából összesen fogyasztottam :
1050mg Na ,1366 mg Kálium, 1175mg Mg , 1570mg kloridot. Lehet ,hogy só hiányom lesz és kiszáradok mégis ? Van valami tapasztalati javaslatod a beviteli mennyiségekre ?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Zsolt

fórum?

marcsihun | 2018.04.23

"beszélgessünk"

beszélgetnénk... nem működik a fórum?

iliotibiális szindróma kezelése ?

marcsihun | 2018.03.12

Kedves Szilvi!

Ezeket a hihetetlen távokat olvasva-nézve felmerül a kérdés hogy a hosszútáv futásból eredő sérülések-konkrétan az itp szindróma elért e már téged és hogyan kezelted véglegesen meg lehet e gyógyulni mi a teendő ilyenkor mit javasolsz ? köszi

12h

Nikola | 2017.12.07

Hello Szilvi,
Elso 12 oras korpalyas versenyemre keszulok,futotam mar ultrakat de ilyet meg nem. Elotem van 6 honap felkeszules. Ugye hetvegen fogom futni a hoszukat es a kerdesem hogy mekora tavokat szoktal ilyen versenyhez futni hetvegen,avagy mi a max amit fusak?
Elore is koszonom.

gratuláció

Krisztina | 2017.11.17

Kedves Szilvia!

2 hete kaptam ajándékba testvéremtől A másfél nap az élet című könyvet. Előtte már hallotam Lubics Szilvia nevéről, hogy hazánk kiemelkedő futója, de többet nem tudtam róla.
Magamról röviden: 26 éves vagyok, mindig is szerettem mozogni, főleg a labdasportokat, de 21 éves koromig úgy voltam vele, hogy csak néha-néha eljártam a barátokkal kicsit labdázni a közeli pályára vagy évente még általános iskolás koromban a kerületi atlétikai versenyeken részt vettem.
21 éves korom óta kezdtem rendszeresebben futni és konditerembe járni. Amatőr szinten űzöm ezeket a sportokat, igyekszem heti 4-5 alkalommal futni, és 3 alkalommal konditerembe járni, hogy futás mellett legyen egy kiegészítő edzés is. Valamikor ez kevesebbszer jön és jött össze,voltak olykor kimaradások is, de igyekszem minél többet.
Visszatérve a könyvre. Nemrég kezdtem el olvasni, most tartok a felénél körülbelül, és alig tudom letenni.. :) Nagyon inspirálóan hatnak rám a a szavai, mondatai, gondolatai és még sorolhatnám. Én ugyan nem futok ilyen hosszú távokat ( a leghosszabb egy félmaraton volt), de futásaim alatt sokszor én is eltöprengek nemcsak a futásról, hanem az életről, legyen az fájdalommal teli vagy örömteli. A könyv olvasása közben kezd megfogalmazódni bennem további életemnek céljai, amelyeket pár napja el is kezdtem.
Szeretnék gratulálni az eddigi teljesítményeihez, kitartásához, az életéhez, hogy egyszerre családanya, dolgozó nő és sportoló. Szeretném megköszönni, hogy olvasója lehetek egy ilyen könyvnek is, ami számomra nemcsak a futásról szól, hanem a kitartásról is az élet bármely területén.

Tisztelettel,
Krisztina

Re:gratuláció

Lubics Szilvi | 2017.11.27

Kedves Krisztina!
Köszönöm szépen elismerő szavaidat, sok sikert kívánok saját céljaid eléréséhez! :-)
Szilvi

Poszteromedialis izomserüles

Vrskovetz Eszter | 2017.09.09

Kedves Szilvi!

Visszaterö poszteromedialis izomserülesem van (bal labszar belsö resze faj futas közben) eddig futottam vele ,mintha nem is lenne de ma abba kellett hagynom a futast...kerdesem mit javasolsz a mielöbbi gyogyulas erdekeben? R.I.C.E ,meleg sosfürdö...lehet a cipömmel van a gond? Enyhe lab boltozat süllyedesem van

Köszönöm :)

Re:Poszteromedialis izomserüles

Lubics Szilvi | 2017.09.17

Kedves Eszter!
Konkrét sérülésekre látatlanban megoldást javasolni szerintem felelőtlenség. Általánosságban javaslom ,hogy keress fel egy sportsérülésekkel foglalkozó orvost, vagy manuálterapeutát, illetve mindenképpen fektess nagy hangsúlyt a nyújtásra. A háttérben az izom túlfeszüléséből adódó húzódás, rosszabb esetben kisebb szakadás állhat.Ha visszatérő a probléma, akkor meg kell keresni az okát - lehet rossz cipő, boltozatsüllyedés, nem teljesen meggyógyult izomsérülés újrasérülése, stb.
Jobbulást!

Re:Re:Poszteromedialis izomserüles

Eszter | 2017.09.27

Nagyon köszönöm a választ! Tudnál esetleg ajánlani egy jó sportorvost/manuálterapeutát Budapesten?

Re:Re:Re:Poszteromedialis izomserüles

Lubics Szilvi | 2017.10.07

Kedves Eszter!

Sinkó Juditot javasolnám - https://www.moovefizio.hu/szakembereink

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása